Data: 30.05.2016
Dr. Ion Nicolescu a participat la Adevărul LIVE şi a explicat ce este chirurgia ortogantică, ce anume corectează şi cine ar trebui să apeleze la astfel de intervenţii.
Aproape o treime din români au un profil facial exagerat convex, ca urmare a anomaliilor de dezvoltare a oaselor maxilare. Aceasta nu este doar o chestiune estetică, ci are consecinţe serioase asupra sănătăţii, cum ar fi tulburările de respiraţie.
Un tratament de anomalie dento-maxilară înseamnă o colaborare strânsă între medicul ortodont şi chirurgul maxilo-facial. Pacientul vine la medicul ortodont, iar acesta îi stabileşte un tratament, care poate fi chirurgical sau nu. Medicul ortodont trebuie să explice pacientului că există şi varianta chirurgicală.
Data: 18.04.2016
Dr. Ion Nicolescu, fondatorul clinicii NAOS, a explicat în cadrul emisiunii Digi Matinal ce înseamnă chirurgia ortognatică și care sunt principalele beneficii: obţinerea unei muşcături corecte, a unui profil facial armonios, dar şi îmbunătăţirea respiraţiei.
Iulia 2016
Nicolescu-Agatstein Dental Clinique vindecă zâmbete, fețe, oameni și vieți
Recent BIZ a avut șansa de a întâlni unul dintre cei mai ocupați profesioniști din medicină românească, doctorul Ion Nicolescu. Deja faimos pentru clinica de elita Nicolescu Agatstein Dental Clinique, singura din Romania afiliată la Leading Dental Centers of the World, un loc unde performanța medicinei dentare atinge perfecțiunea, dr. Nicolescu fixează din nou standardele înalte ale unei discipline de nișă, lansând o nouă provocare profesională: NAOS – Nicolescu Agatstein Orthognathic Surgery – prima clinică de chirurgie ortognatică românească.
Mai-iunie
Mușcătura incorectă, o problemă estetică sau funcțională?
Pacienții ajung în cabinetele stomatologice în special acuzând probleme funcționale din cauza mușcăturii incorecte (o parte din dinți nu au contacte, nu pot mușca cu dinții din față, mestecă doar pe o parte etc.). Dar pentru peste 90% dintre aceștia prioritare sunt doleanțele estetice, pacienții fiind afectați în special de aspectul neplăcut al profilului facial, zâmbetul nefiresc, lipsa alinierii dinților și asimetriile prezente.
21-27 aprilie 2016
Chirurgia ortognatică poate fi soluția pentru anomaliile de dezvoltare a oaselor maxilare
Chirurgia ortognatică aduce beneficii funcționale și estetice extrem de valoroase pentru pacienți, precum și rezultate performante pentru ortodonți. Cheia constă în dezvoltarea unui parteneriat între toți cei trei «actori» implicați în tratament.
Noiembrie 2015
Deși nu este foarte cunoscută, chirurgia ortognatică se practică în România la standarde internaționale. Dr. Ion Nicolescu, chirurgul cu cea mai mare experiență din țară pe acest segment, pionier în domeniu, spune că numărul de intervenții este în creștere de la an la an, prin sporirea gradului de informare a pacienților și prin orientarea specialiștilor în ortodonție.
Decembrie 2016
Chirurgia ortognatică rezolvă probleme precum mușcătura incorectă, dificultăți de masticație și cele de vorbire, nemulțumiri estetice provocate de anomaliile de creștere ale oaselor feței, dar este și o soluție modernă în cazurile traumatismelor oro-maxilo-faciale.
Editia decembrie 2015 – ianuarie 2016
Chirurgia ortognatică, de patru ori mai ieftină în România decât în vest
O operație de chirurgie ortognatică costă în România între 2500 și 7000 de euro, în timp ce în străinătate poate ajunge la 30.000 de euro sau chiar la 80.000 de euro în Elveția
Nicolescu Agatstein Dental Clinique vindecă zâmbete, fețe, oameni și vieți
Recent BIZ a avut șansa de a întâlni unul dintre cei mai ocupați profesioniști din medicina românească, doctorul Ion Nicolescu. Deja faimos pentru clinica de elita Nicolescu Agatstein Dental Clinique, singura din România afiliata la Leading Dental Centers of the World, un loc unde performanța medicinei dentare atinge perfecțiunea, dr. Nicolescu fixează din nou standardele înalte ale unei discipline de nișă, lansând o noua provocare profesională…
Aproximativ 30% dintre români au un profil facial exagerat convex, ca urmare a anomaliilor de dezvoltare a oaselor maxilare. Chirurgia ortognatică poate fi soluția
Ce este chirurgia ortognatică și care sunt principalele beneficii, pe cine ajută și care sunt pașii de tratament aflați de la dr. Ion Nicolescu în articolul publicat în Doctorul Zilei.
S-a lansat prima clinică specializată în chirurgie ortognatică din România
”Chirurgia ortognatică este deja o chirurgie standardizată, adică o chirurgie cu riscuri minime, obligatorie astăzi în tratamentul anomaliilor dento maxilare. Cu o istorie de peste 100 de ani, dar aplicată pe concepte moderne de peste 30 de ani, această specialitate este puţin cunoscută şi aplicată la noi în România. Mi-am asumat misiunea de a dezvolta acest domeniu pentru a oferi posibilitatea tratării corecte a acestor anomalii cu impact major asupra funcţionalităţii, precum şi asupra vieţii sociale a acestor persoane” – dr. Ion Nicolescu
Medicul Ion Nicolescu a deschis o clinică de chirurgie ortognatică
Dr. Ion Nicolescu, unul dintre cei mai experimentați chirurgi români specializați în chirurgia ortognatică, a lansat Nicolescu Agatstein Orthognathic Surgery (NAOS), prima clinică de profil din România. Chirurgia ortognatică este o ramură a chirurgiei maxilo-faciale şi presupune intervenţii asupra oaselor maxilare în vederea tratării anomaliilor de dezvoltare.
Evoluția medicinei a transformat chirurgia maxilo-facială într-o specialitate care necesită dublă licență: stomatologie și medicină generală. „Chirurgia maxilo-facială include mai multe specialități: traumatologie, oncologie, parte de malformații, parte de deformații și tumori de altă natură. În toate aceste proceduri există o nișă care se numește chirurgia ortognatică care înseamnă, de fapt, îndreptarea chirurgicală a maxilarelor”, explică chirurgul Ion Nicolescu.
Chirurgia ortognatică se realizează prin colaborarea dintre medicul ortodont, care face pregătirea terenului pentru operație prin îndreptarea și alinierea dinților, și medicul chirurg, care intervine asupra suportului osos al dinților.
Datorită procedurii inovatoare, în care oasele mandibulei sunt secționate și apoi prinse cu șuruburi și plăcuțe, pacientul poate deschide gura imediat după operație, revenindu-se destul de repede la funcționalitate.
Apneea în somn, boala care te poate lăsa fără carnetul de conducere, soluţionată prin operaţii la nivelul maxilarelor
Sindromul de apnee în somn este o problemă de sănătate publică. Afectează unul din cinci bărbaţi şi una din nouă femei, după vârsta de 40 de ani. Pe lângă riscurile cardiovasculare, apneea în somn reprezintă prima cauză a accidentelor rutiere produse de adormirea la volan.
Obstrucţia la nivelul căilor respiratorii este principala cauză a sindromului de apnee în somn. Iar una dintre cauzele obstrucţiei este reprezentată de deformaţii ale maxilarelor.
27 aprilie 2016
Dr. Ion Nicolescu: Astăzi, implantul dentar nu poate lipsi din arsenalul medicului curant.
În 1996, era foarte greu să convingi şi doctorii şi pacienţii despre varianta implanturilor dentare. Erau foarte multe întrebări: dacă implantul dă cancer, dacă piuie la aeroport ş.a.m.d. Într-adevăr, pe atunci exista dorinţa principală ca implantul “să stea”, să nu fie respins de organism. Astăzi, implantul dentar este o procedură standard obligatorie, fără contraindicaţii majore.
22 decembrie 2015
Cea mai frecventă patologie este așa numita clasă a doua de anomalii dentare, respectiv mandibula este subdezvoltată, un tipar facial caracteristic pentru aproape 30% din populația țării.
7 decembrie 2015
Chirurgia ortognatică urmărește trei obiective: mușcătura, respirația și estetica, spune dr. Ion Nicolescu, șeful secției de chirurgie oro-maxilo-facială a Spitalului ”Sfânta Maria” din București.
Înaintea intervenţiei chirurgicale există un tratament ortodontic de aliniere și uniformizare a dinților.
5 ianuarie 2015
Chirurgia ortognatică este un tratament standard pentru deformările oaselor feţei, complementar tratamentelor ortodontice.